Home    Korte verhalen    Curriculum vitae    Fragment    Leestip    Citaten    Foto's    Gastenboek    Contact   


Welkom op Touchthesky.nl
Touch the sky is de website van schrijfster Pauline van der Lans.

Helaas is Pauline op 26 oktober 2015 overleden. Met haar boek "Tommie, een vlinder achter glas" voltooide ze in 2014 haar levenswerk, een fantastisch eerbetoon aan haar zo vroeg overleden broertje.

In haar laatste levensjaar schreef Pauline nog een manuscript, dat nu, een jaar na haar dood, een prachtig boek is geworden Donkerblonde dochter. Een geschenk van haar aan ons, degenen die zonder haar verder moeten. Een mooie, sfeervolle en rijke roman, waarin Pauline haar eigen leven fijnzinnig heeft verwerkt.

En nu, februari 2019 is er een nieuw boek: De Schommel.
In de dagen rond de moord op de activist Louis Sévèke, in november 2005, vertellen zeven Nijmeegse vrouwen tijdens toevallige ontmoetingen hun verhaal. In deze verhalen spelen het verwoestende bombardement van 22 februari 1944 op de binnenstad van Nijmegen en ook de Piersonrellen in de jaren tachtig een belangrijke rol. Deze recente trauma’s van Nijmegen worden invoelbaar in de persoonlijke verhalen, waarin het verdriet aanwezig is, maar ook humor en de liefde in de verbinding tussen mensen. Pauline van der Lans toont in haar geheel eigen, zeer verzorgde stijl in De Schommel dat een stad vooral uit mensen bestaat, die met vertrouwen en veerkracht ieder onheil kunnen doorstaan.


Verder kun je op deze site bij 'leestips' een analyse lezen van Anne Tyler's roman "Afscheid voor Beginners".

En verder:

De debuutroman van Pauline 'Van de Wereld' is via deze site te koop. De roman bestaat uit 340 pagina's. Op deze website kun je bij 'fragment' een samenvatting lezen. De derde druk is binnen! Bestel hem dus via deze website!

Mijn nichtje Wendela de Vries is verantwoordelijk voor de mooie boekomslag. Kijk voor meer werk van haar op haar website www.wendeladevries.nl/In het gastenboek kun je zelf een reactie zetten en als je zakelijke vragen hebt of het boek wilt bestellen, klik dan op Contact.


Interessante links:

Uitgeverij Elikser
www.elikser.nl


Wendela de Vries, beeldende kunst
www.wendeladevries.nl


Frederique Posthumus Meyjes, fotografie
www.frederiquefotografie.nl


Raffia, tijdschrift voor Genderstudies:
www.tijdschriftraffia.nl


Passage Leeskringen:
www.boekentaal.info

Anne Tyler - Afscheid voor Beginners (leestip)
Mijn vriendin Anita maakte mij in de jaren tachtig attent op de Amerikaanse schrijfster Anne Tyler. Samen lazen we... Lees meer
I read so I can live more than one life in more than one place - Anne Tyler (1941) Klik voor meer citaten